Presentation

Färg, form och design har alltid funnits i mitt liv. Som barn satt jag ofta och tecknade, men fick även prova på lite oljemålning. Sedan kom studier, arbetsliv och familj. När vår andra dotter fötts började jag på en akvarellkurs. Jag jobbade då även med textildesign i egen rörelse.


Så småningom ville jag även prova på oljemålning igen och har gått på många olika kurser genom åren. Akrylen kom in i bilden, vilket var enkelt att ta med sig när vi reser.   


Idag tecknar och målar jag ofta människor. Här hjälper mina kurser i kroki att snabbt fånga människor i rörelse.


En annan inspirationskälla är naturen och havet som står mig nära. Motiven hämtas ibland från närliggande miljö runt Skanör-Falsterbo, men även från resor runt om i världen. Jag har ofta med mig ett litet skissblock och kamera som hjälpmedel för att fånga idéer under våra resor, som sedan kan förverkligas på plats eller hemma.


I mitt måleri finns inga trender utan jag målar det jag tycker om, men oftast blir det klara och starka färger, som man blir glad av. Idag målar jag i olja, akryl och akvarell.


Är medlem i SK- Svenska Konstnärsförbundet www.sv-konstnarsforb.se.


Jag har deltagit i ett 70-tal utställningar i Sverige och Danmark genom åren och även fått specialbeställningar från konstföreningar och andra. Representerad i Sverige, Danmark, Norge, Grekland, Schweiz och Australien.

Besök gärna min ateljé

Alfred Bälgtrampares gränd 6

239 35 Skanör


Öppettider.

Efter överenskommelse:

Tel: +46(0)733-240 716Omslagsbild till Vellinge Kommuns broschyr

Kulturprogram höst och vinter 2016.

Del av min målning "People"

Reprotage

Sydsvenskan 6 oktober 2017